1B - 2B

OPLEIDINGSINFORMATIE

Het 1ste leerjaar B is bedoeld voor leerlingen die niet alle leerstof uit de lagere school hebben begrepen en/of verworven en geen getuigschrift Basisonderwijs behaalden. De belangrijkste onderwerpen worden dan ook herhaald.

 

1ste leerjaar B

Basisvorming (27u)

In het 1ste leerjaar B wordt de leerstof uit het basisonderwijs herhaald. In 1B leer je vooral door te doen. Je krijgt dus veel techniek en praktijk. Er wordt ook aandacht besteed aan digitale vaardigheden en aan burgerschap. In het vak burgerschap staat het uitbouwen van duurzame sociale vaardigheden centraal.

Boostgedeelte

Gedurende het schooljaar maak je kennis met 3 grote onderdelen. Je maakt er enerzijds kennis met STEM, dat staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics. Je gaat vanuit verschillende invalshoeken op zoek naar oplossingen voor hedendaagse problemen.

Je maakt ook kennis met het vak Economie.  Hier maak je kennis met de consument, de onderneming en de overheid en je leert over hun rol in de samenleving.  Daarnaast is er ook Maatschappij en Welzijn. Je ontdekt de basis en de verschillende aspecten van zowel lichamelijke welzijn als het mentale, sociale en pedagogische welzijn. Je leert wat de mens en de samenleving beïnvloed.

 

2de leerjaar B (beroepsvoorbereidend leerjaar)

Basisvorming (20u)

In het 2de leerjaar B wordt het aantal lesuren in de basisvorming verminderd tot 20u.

Boosturen

In het 2de leerjaar B kies je voor Boosturen. De Boosturen dienen als kennismaking voor een aantal beroepen. Zo bereid je je voor op een studierichting in de 2de graad.

 

Economie en Organisatie

Je maakt kennis met de wereld van kopen en verkopen. Je leert welke invloed de consument heeft op het milieu en de maatschappij. Hierbij leer je ook ICT gebruiken. Je kan hierna doorstromen naar een arbeidsmarktgerichte studierichting zoals verkoop of kantoor.

 

Maatschappij en Welzijn

In deze basisoptie leer je mensen en hun gedrag observeren. Je leert onder andere over verzorging, lichaamszorg en schoonheidszorg. Je oefent communicatieve vaardigheden. In de 2de graad kies je dan voor een arbeidsmarktgerichte studierichting zoals haarzorg, voeding of kinder– en bejaardenzorg.

 

STEM-technieken

De focus hier ligt op het maken van constructies en producten. Je leert installaties bedienen en ICT gebruiken. Je kan hierna doorstromen naar een arbeidsmarktgerichte studierichting zoals basismechanica, elektrische installaties, hout, autotechniek en lassen.

 

Filmpje over de 1ste graad:

Lessentabel  1B - 2B

Vakken 1B 2B
Nederlands 4 4
Frans 3 3
Wiskunde 4 4
Natuurwetenschappen 2 1
Aardrijkskunde 1 1
Geschiedenis 1 1
Burgerschap 0 1
Economische financiële competentie 0 1
LO 2 2
Levensbeschouwelijke vakken 2 2
Artistieke vorming 2 0
Techniek 5 0
Digitale competentie en mediawijsheid 1 0
BOOST-uren    
Economie EN/OF 2 5 EN
Maatschappij en Welzijn OF   5 (2 uur haartooi)
STEM    OF 10
FLEX=Remediëring/Verdieping Nederlands-wiskunde 3 2
TOTAAL 32 32

WAAR

Mosselerlaan 62
3600 Genk
089 35 16 31
[email protected]

ANDERE OPLEIDINGEN

GO! CAMPUS GENK

Onze campus bestaat uit 3 scholen.

MIDDENSCHOOL

Mosselerlaan 62
3600 Genk
089 35 16 31
[email protected]

         

TA DE WIJZER

Mosselerlaan 94
3600 Genk
089 32 38 32
[email protected]

         

ALTEA

Sint-Lodewijkstraat 26
3600 Genk
089 32 38 39
[email protected]

         

© Copyright 2024 - GO! Campus Genk