ELEKTRICITEIT MET SPECIALISATIEJAAR INDUSTRIËLE ELEKTRICITEIT

OPLEIDINGSINFORMATIE

Hoe gaan we als school te werk?

Wij stellen als school de vereiste onderwijsvernieuwingen voorop d.w.z. dat ons allereerste en grootste doel is alle leerlingen te bereiken m.a.w. leren voor iedereen mogelijk te maken.

Door gebruik te maken van nieuwe methodes en leervormen proberen we de betrokkenheid van de leerlingen bij hun eigen leerproces te verhogen waarbij de leerkrachten een grote rol spelen in de doelgerichte begeleiding hiervan. De leerkracht geeft kwaliteitsvolle feedback over de vooruitgang van de leerling. Zij worden door deze werkwijze sneller geactiveerd en ervaren leerwinst. Dit werkt (intrinsiek) motiverend en zorgt voor een hogere betrokkenheid, een verhoogd succesgevoel en grotere slaagkansen.

Dit alles kan natuurlijk enkel in een krachtige leeromgeving. Daarom zetten wij in op co-teaching voor de vakken PAV, Nederlands, wiskunde, natuurwetenschappen en Frans. Dit betekent dat er steeds 2 leerkrachten op hetzelfde moment aanwezig zijn in de klas.

 

Wat is de inhoud van deze studierichting?

Deze polyvalente studierichting elektriciteit is een technische studierichting uit de arbeidsmarktfinaliteit. Leerlingen krijgen een algemene vorming en een arbeidsmarktgerichte opleiding binnen de industriële technologie. Leerlingen hebben keuze in een optiepakket in functie van de 3de graad (elektriciteit, auto en lassen-constructie).

  • Binnen de optie ‘Elektriciteit’ leren leerlingen competenties die belangrijk zijn bij residentiële, tertiaire en industriële installaties. Leerlingen voeren daarom handelingen uit zoals monteren en aansluiten van elektrische en industriële componenten (motoren, machines, PLC, elektropneumatische sturingen).
  • Binnen de optie ‘Auto’ leren leerlingen competenties die belangrijk zijn bij omgaan met personenwagens en lichte bedrijfsvoertuigen. Leerlingen voeren daarom handelingen uit in het kader van onderhoud, sneldienstinterventies, technische keuring en rijklaar maken van nieuwe of tweedehandse wagens.
  • Binnen de optie ‘Lassen-constructie’ leren leerlingen competenties die belangrijk zijn bij lassen. Leerlingen voeren daarom handelingen uit zoals lassen in diverse posities om hoeknaadverbindingen, stompe plaatlassen en pijpverbindingen te kunnen realiseren.

Het specifiek gedeelte steunt op één of meerdere beroepskwalificaties. Daarnaast besteden leerlingen aandacht aan STEM-vaardigheden.

Het leerkrachtenteam zorgt voor uitdagende opdrachten en projecten waarbij praktijk en theorie hand in hand gaan, zoveel mogelijk afgestemd op de leefwereld van jou en je medeleerlingen. De nadruk ligt op praktisch werk dat je zelfstandig uitvoert met aandacht voor veiligheid, gezondheid en milieu.

 

Voor wie is deze studierichting bedoeld?

Elektriciteit is een studierichting die uitermate geschikt is voor leerlingen met interesse in techniek en in het bijzonder in elektrische installaties, technische handelingen aan fietsen, brom- en motorfietsen en auto’s, koelinstallaties of sanitaire en verwarmingsinstallaties.
Leerlingen uit het beroepsvoorbereidend leerjaar van de 1e graad uit de beroepenvelden Elektriciteit en Nijverheid kunnen doorstromen naar deze studierichting. Dit geldt ook voor leerlingen van de 1e graad uit de basisopties Mechanica-Elektriciteit en Industriële Wetenschappen.

 

Welke mogelijkheden zijn er na deze studierichting?

In de 3de graad (5de jaar) kan je doorstromen naar 5 Elektrische installaties, 5 Onderhoudsmechanica auto en 5 Lassen-constructie (duaal). Mits extra technische ondersteuning en de nodige motivatie kan je ook kiezen voor de richting ‘Houtbewerking’ in de 3de graad.

 

Lessentabel  2de graad Elektriciteit

VAKKEN

3-4

BASISVORMING

Levensbeschouwing

2

Lichamelijke opvoeding

2

Frans

2

Nederlands

1

Wiskunde/Natuurwetenschappen

1

Project Algemene Vakken (gezondheid, burgerschap, historisch bewustzijn,

economische en financiële competenties,

cultureel bewustzijn, Nederlands)

6

SPECIFIEKE VORMING                                       16

Basis elektriciteit

 

Optie Elektriciteit / Auto / Lassen-constructie

 

COMPLEMENTAIR GEDEELTE                                4

TOTAAL

34

 

 

3de graad Elektrische Installaties

BASISVORMING

5EI

6EI

Levensbeschouwing

2u

2u

Lichamelijke opvoeding

2u

2u

Project algemene vakken (PAV)

4u

4u

Frans

2u

2u

SPECIFIEK GEDEELTE

 

 

TV Elektriciteit

9u

9u

PV Elektriciteit

11u

11u

Stage Elektriciteit

4u

4u

Totaal aantal lesuren

34u

34u

 

Specialisatiejaar Industriële elektriciteit

BASISVORMING

7IE

Levensbeschouwing

2u

Lichamelijke opvoeding

2u

Project algemene vakken (PAV)

6u

Frans

2u

SPECIFIEK GEDEELTE

 

PV Elektriciteit

6u

TV Elektriciteit

6u

Stage Elektriciteit

8u

Totaal aantal lesuren

32u

WAAR

GO! CAMPUS GENK

Onze campus bestaat uit 3 scholen.

MIDDENSCHOOL

Mosselerlaan 62
3600 Genk
089 35 16 31
[email protected]

         

TA DE WIJZER

Mosselerlaan 94
3600 Genk
089 32 38 32
[email protected]

         

ALTEA

Sint-Lodewijkstraat 26
3600 Genk
089 32 38 39
[email protected]

         

© Copyright 2023 - GO! Campus Genk