AUTOTECHNIEK MET SPECIALISATIEJAAR DIESEL- EN LPG-TECHNIEKEN - 3DE GRAAD

OPLEIDINGSINFORMATIE

Wat is de inhoud van deze studierichting?

Tijdens de eerste twee studiejaren van de 3de graad BSO Auto verwerf je alle theoretische en praktische competenties om als een volwaardige werknemer mee te draaien in de automobielsector.

Je maakt uitgebreid kennis met de verschillende onderdelen en de werking van de auto en hierbij komen zowel mechanica als elektrische voorzieningen aan bod. Ook de motoren, het rollend gedeelte, het chassis, de verschillende brandstofsystemen en de carrosserie staan op het programma.

Je leert zelfstandig aan personenwagens werken: je leert de juiste diagnoses stellen bij defecten, auto's onderhouden en herstellingen uitvoeren volgens de regels van de kunst.

Onderschat het technisch gedeelte van de opleiding echter niet. Moderne voertuigen zitten immers vol met technische snufjes en nieuwe technologieën. Laat dit gegeven jouw uitdaging zijn.

Tijdens je stages krijg je uitgebreid de kans om je schoolse kennis te toetsen aan het bedrijfsleven.

 

In het 7de specialisatiejaar Diesel- en LPG-technieken maak je via praktijklessen en stages kennis met de nieuwste technieken en ontwikkelingen op het gebied van ecologisch gebouwde en efficiënte diesel- en LPG-motoren.

 

Voor wie is deze studierichting bedoeld?

Deze afdeling richt zich vooral tot leerlingen afkomstig uit de 2de graad Basismechanica of andere technische richtingen.

 

Welke mogelijkheden zijn er na deze studierichting?

Indien je besluit om na je opleiding onmiddellijk aan de slag te gaan, zal je dankzij dit diploma vlotter doorstromen naar een job in de automobielsector.

 

Daarnaast is het geen geheim dat vandaag de dag tal van bedrijven en firma’s zich genoodzaakt zien te specialiseren in milieuvriendelijke technieken en ontwikkelingen. Bijgevolg is er een gevarieerd aanbod aan jobs die de leerling de kans biedt om te kiezen in welke branche hij zich verder wenst te ontwikkelen en te specialiseren.

 

Na een inloopperiode kan je als technicus bv. werken bij een concessiehouder of alternatief garagebedrijf waar je ook in aanmerking komt voor functies als receptionist, chef-garage of magazijnier. Werken als inspecteur op de autokeuring behoort ook tot de mogelijkheden.

 

In de automobielindustrie kan je aan de slag als technicus of in een andere functie. Deze sector biedt immers ook werk aan ontwikkelaars, testpiloten, carrosserieherstellers, interieurspecialisten, professionele car cleaners, vertegenwoordigers in gereedschappen en autotoebehoren enz.

 

Kortom, in onze snel evoluerende hoogtechnologische maatschappij zijn er voor jou na je studie heel wat boeiende beroepsmogelijkheden.

 

3de graad Autotechniek

BASISVORMING

5AU

6AU

Levensbeschouwing

2u

2u

Lichamelijke opvoeding

2u

2u

Project algemene vakken (PAV)

4u

4u

Frans

2u

2u

SPECIFIEK GEDEELTE

 

 

TV Autotechniek

6u

6u

PV Autotechniek

14u

14u

Stage Autotechniek

4u

4u

Totaal aantal lesuren

34u

34u

 

Specialisatiejaar Diesel- en LPG-technieken

BASISVORMING

7AU

Levensbeschouwing

2u

Lichamelijke opvoeding

2u

Project algemene vakken (PAV)

6u

Frans

2u

SPECIFIEK GEDEELTE

 

PV Autotechniek

6u

TV Autotechniek

6u

Stage Autotechniek

8u

Totaal aantal lesuren

32u

WAAR

GO! CAMPUS GENK

Onze campus bestaat uit 3 scholen.

MIDDENSCHOOL

Mosselerlaan 62
3600 Genk
089 35 16 31
[email protected]

         

TA DE WIJZER

Mosselerlaan 94
3600 Genk
089 32 38 32
[email protected]

         

ALTEA

Sint-Lodewijkstraat 26
3600 Genk
089 32 38 39
[email protected]

         

© Copyright 2023 - GO! Campus Genk